Vastgoedpartners willen met Up4North Brusselse Noordwijk nieuw leven inblazen

Vastgoedpartners willen met Up4North Brusselse Noordwijk nieuw leven inblazen

De vzw Up4North wil jonge en innoverende projecten aantrekken om zo de Brusselse Noordwijk leefbaarder te maken. De vzw, bestaande uit acht vastgoedpartners, heeft donderdag haar stadsrenovatieproject voorgesteld. Het eerste concrete initiatief dat Up4North realiseerde, is het Café North, een koffiebar in het North Plaza-gebouw waar brainstormsessies gehouden werden over de doelstelling van het project. Intussen is de vzw op zoek naar een vaste uitbater voor het café.

De partners willen van de Noordwijk een verlengstuk maken van het centrum met dergelijke initiatieven. De bereikbaarheid en de strategische ligging zijn daarbij een grote troef om het culturele en het verenigingsleven aan te trekken samen met jonge, innoverende start-ups die op zoek zijn naar een tijdelijke werkplaats.

Zo stellen de vastgoedpartners drie leegstaande ruimtes in het North Plaza en drie leegstaande etages van meer dan 1.000 m2 in het WTC-gebouw te huur voor innoverende initiatieven of start-ups die de buurt kunnen helpen heropleven.

Via het platform op de website labnorth kunnen geïnteresseerden zich tot 8 november aanmelden voor de beschikbare ruimtes. Daarna zal de vzw zelf een selectie maken.

Daarnaast is er op de website ook een agenda te vinden die toegankelijk is voor iedereen en waarop iedereen uitgenodigd wordt om een eigen activiteit, van een concert tot een biomarkt, in te schrijven en te organiseren.

De vzw bestaat uit de acht vastgoedpartners AG Real Estate, Allianz, AXA, Banimmo, Befimmo, Belfius Insurance, Immobel en Triuva.

bron: Belga