AB InBev presteert minder dan verwacht

door
Belga
Leestijd 1 min.

AB InBev heeft in het derde kwartaal minder bier verkocht dan verwacht en minder verdiend dan verwacht, zo blijkt uit de resultaten die de Leuvense brouwer vandaag heeft bekendgemaakt. Wel verwacht het bedrijf nog meer synergieën te puren uit de overname van SABMiller dan verwacht. De brouwer zag de volumes verkocht bier dalen met 1,2 procent tot 161 miljoen hectoliter. Vooral slecht weer in de VS woog op de vraag. Wereldwijd werd wel meer Stella verkocht.

Toch kon AB InBev de omzet opkrikken met 3,6 procent tot 14,7 miljard dollar. Analisten hadden op een hogere omzetstijging gerekend. De ebtida-winst (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) kwam in het derde kwartaal uit op 5,7 miljard dollar, een stijging met 13,8 procent. Analisten hadden op een plus van 15 procent gerekend.

Wel trekt het bedrijf de verwachtingen op voor de synergieën die het verwacht te halen uit de overname van SABMiller vorig jaar. De brouwer verwacht 400 miljoen dollar meer te kunnen besparen en gaat nu uit van 3,2 miljard dollar aan synergieën.

bron: Belga