Vrouw heeft het hele vliegtuig voor zichzelf

Leeg vliegtuig
Belga / J. Godbille

Een Schotse vrouw wist niet wat ze meemaakte op een vlucht van Ayrshire naar Kreta. Ze betaalde slechts 53 euro voor haar ticket, maar had wel het hele vliegtuig voor zich alleen.

“Toen ik aan de check-in arriveerde, polste ik bij het personeel hoeveel passagiers er aan boord zouden gaan”, aldus Karon Grieve tegenover de BBC. “Dat raadt je nooit”, antwoordde de stewardess. “Met dit vliegtuig kunnen we normaal gezien 189 passagiers vervoeren, maar vandaag zijn het er slechts drie”.

VIP-behandeling

Toen het tijd was om te boarden, bleek dat haar twee medereizigers niet waren komen opdagen. Bijgevolg was Grieve de enige overblijvende passagier, waardoor ze aan boord kon rekenen op een VIP-behandeling. Zo werd ze bij elke aankondiging bij naam aangesproken en wezen de stewardessen haar regelmatig op interessante landschappen en weerfenomenen. Grieve omschrijft haar ervaring als “surreëel”.

“Het is niet ongebruikelijk dat vluchten buiten het vakantieseizoen minder passagiers aan bood hebben”, klinkt het bij de vliegtuigmaatschappij Jet2.