Caroline Wozniacki zet met winst tegen Simona Halep grote stap naar halve finales

door
Belga
Leestijd 1 min.

Caroline Wozniacki (WTA 6) heeft vandaag haar tweede wedstrijd op de WTA Finals in Singapore (hard/7 miljoen dollar) gewonnen. De 27-jarige Deense klopte de Roemeense Simona Halep (WTA 1) makkelijk met 6-0 en 6-2. De partij duurde één uur en drie minuten. Later op de dag kijkt in dezelfde rode groep de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 4) de Française Carolina Garcia (WTA 8) in de ogen.

Halep versloeg maandag in haar eerste wedstrijd Garcia met 6-4 en 6-2. Aansluitend was Wozniacki veel te sterk (6-2, 6-0) voor Svitolina. Als Svitolina tegen Garcia ten minste één setpunt behaalt, heeft Wozniacki haar ticket voor de halve finales beet.

In de witte groep is de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 3) na zeges tegen de Amerikaanse Venus Williams (WTA 5) en de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 2) al zeker van een plaats bij de laatste vier. Op de slotspeeldag neemt Williams het op tegen Muguruza en kijkt Pliskova de Letse Jelena Ostapenko (WTA 7) in de ogen.

De eerste twee van elke groep stoten door naar de halve finales. Vorig jaar ging de titel naar de Slovaakse Dominika Cibulkova.

Bron: Belga