Prinselijke missie Ivoorkust – Belgische Frisomat in zee met Ivoriaanse rubberproducent

De Belgische industriebouwer Frisomat heeft een contract beet in Ivoorkust. Het bedrijf gaat er een productiehal van 5.000 m2 neerpoten met de Ivoriaanse rubberproducent SAN Rubber. Het samenwerkingsakkoord werd dinsdagavond ondertekend tijdens een officiële ceremonie in Abidjan, in aanwezigheid van prinses Astrid en tal van ministers. Voor Frisomat is het niet de eerste zet op de Ivoriaanse markt. De staalbouwer leverde eerder ook al een project op voor Compagnie des Caoutchoucs du Pakidie, een andere Ivoriaanse rubberproducent.
Frisomat telt 14 filialen wereldwijd, in Europa maar ook bijvoorbeeld in Brazilië en Algerije. In totaal zijn de Antwerpenaren actief in meer dan 100 landen.
Naast Frisomat kon ook Siemens een handtekening zetten tijdens de officiële signing ceremony. Het bedrijf, dat al erg lang aanwezig is in Ivoorkust, opent een ‘legal entity’ in Abidjan. Ook enkele Waalse en Brusselse bedrijven konden dinsdagavond hun krabbel zetten. Zo sloot Chocolat Guerin-Boutron een contract met de Ivoriaanse producent Maison du Chocolat Ivorien. Voedingsproducent Belourthe gaat in zee met het Ivoriaanse Rimait. In totaal werden 9 contracten ondertekend.

bron: Belga