The Best FIFA Football Awards – Zinedine Zidane is ’s werelds beste coach, Gianluigi Buffon ’s werelds beste doelman

The Best FIFA Football Awards - Zinedine Zidane is 's werelds beste coach

Zinedine Zidane is maandag op The Best FIFA Football Awards tot beste trainer van 2017 verkozen. De 45-jarige Fransman, die Real Madrid naar de landstitel en de eindzege in de Champions League leidde, kreeg de voorkeur op de Italianen Massimiliano Allegri, Italiaans kampioen met Juventus, en Antonio Conte, Engels kampioen met Chelsea. De Italiaan Ginluigi Buffon ging met de prijs voor de beste doelman aan de haal. Het 39-jarige sluitstuk van Juventus kreeg meer stemmen dan de Duitser Manuel Neuer (Bayern München) en de Costaricaan Keylor Navas (Real Madrid).
De Nederlandse Sarina Wiegman, die Oranje naar de Europese titel leidde, werd uitgeroepen tot beste coach van een vrouwenteam.
De Fan Award ging naar het Schotse Celtic voor de manier waarop de supporters herdachten dat hun club vijftig jaar geleden de Europacup I won. Ze deden dat met een indrukwekkende tifo, over 360 graden het hele stadion rond.
De Togolees Francis Koné kreeg de Fair Play Award. De spits van FC Slovacko redde tijdens een wedstrijd in de Tsjechische competitie het leven van de doelman van de tegenstander. Die dreigde na een botsing met een medespeler te stikken omdat hij zijn eigen tong ingeslikt had.

.

bron: Belga