Mohamed El Bachiri wint Prijs van de Gelijkheid 2017

Mohamed El Bachiri wint Prijs van de Gelijkheid 2017

Mohamed El Bachiri, bekend van zijn “Jihad van liefde” na de aanslagen van 22 maart 2016, wint de Prijs van de Gelijkheid 2017. Met die prijs bekroont de vzw Curieus iemand die zich heeft ingezet voor gelijkheid en verbondenheid. De prijs zelf wordt op vrijdag 15 december uitgereikt tijdens het Festival van de Gelijkheid in Gent. Mohamed El Bachiri verloor bij de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel zijn vrouw Loubna, de moeder van zijn kinderen. Die dramatische gebeurtenis boog Bachiri later dat jaar om in zijn “Jihad van liefde”, een opmerkelijke oproep uitgezonden in “De Afspraak”. Zijn pleidooi voor meer menselijkheid, broederlijkheid en liefde werd miljoenen keren gedeeld en bekeken.

“Daarom reiken we met trots voor de Prijs van de Gelijkheid 2017 uit aan Mohamed El Bachiri. Een bijzonder moedige man die al sinds 22 december 2016 – de dag waarop hij ons recht in de camera aankeek en opriep voor een Jihad van liefde – op ons verlanglijstje prijkte als Festivalgast”, aldus Curieusvoorzitter Jan Roegiers. “Mohamed kiest voor dialoog in plaats van confrontatie, voor liefde in plaats van polarisatie.”

De oproep van El Bachiri werd nadien ook met de hulp van auteur David Van Reybrouck in een boek gegoten. “Met dit boek probeer ik mijn vrouw Loubna onsterfelijk te maken”, zei Bachiri daar zelf over.

bron: Belga