Alle collega’s van De Reus ondervraagd

Alle collega's van De Reus ondervraagd

Tientallen ex-collega’s van Christiaan B, de inmiddels overleden ‘Reus’ van de Bende van Nijvel, worden ondervraagd – zowel bij de elite-eenheid Groep Diane als bij de lokale politie van Aalst, waar B. zijn carrière afsloot. Dat bericht Het Laatste Nieuws, dat het nieuws vernam uit goed bron. De onderzoekers zouden inmiddels begonnen zijn met het opsporen en contacteren van alle andere rijkswachters die eind jaren 70, begin jaren 80 deel uitmaakten van de Groep Diane. Iets wat meer dan 30 jaar geleden overigens al eens gebeurd is, klinkt het. In 1986 liet de toenmalige onderzoeksrechter optekenen dat “alle leden die de Groep Diane om welke reden dan ook verlaten hebben, worden nagetrokken”. Maar dat leverde dus blijkbaar niets op.

Naast de ex-leden van de Groep Diane, zouden ook een dertigtal voormalige collega’s van Christiaan B. bij de lokale politie van Aalst aan de tand gevoeld worden.

Verder in de krant zegt de broer van Christiaan B. overigens dat ex-rijkswachters Madani Bouhouche en Robert Beijer bij hen thuis kwamen, in Dendermonde. Bouhouche en Beijer worden al langer in verband gebracht met de Bende van Nijvel.

bron: Belga