N-VA vraagt Belgisch-Iraanse activiste op Antwerpse lijst

N-VA vraagt Belgisch-Iraanse activiste op Antwerpse lijst

N-VA heeft vrouwenrechtenactiviste Darya Safai gevraagd om op te komen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. “Er zijn gesprekken geweest met de N-VA in Antwerpen. Maar ik kan nog niet zeggen wat de uiteindelijke uitkomst gaat zijn”, zegt Safai in De Morgen en Het Laatste Nieuws. De 42-jarige Safai is vrouwenrechtenactiviste, tandarts en ondernemer. Ze past perfect in het plaatje van de N-VA. Op haar 23ste ontvluchtte ze Iran vanwege het islamisme, dat volgens haar nu ook in België een opmars maakt. Ze schreef daar scherpe opiniestukken over.

Vorig jaar ontving ze de Ebbenhouten Spoor, een trofee die de partij uitreikt voor succesvolle nieuwkomers. “Je bent het levende bewijs dat je zonder je achtergrond te verloochenen, kunt participeren in onze gastvrije maatschappij”, klonk het toen.

Nadat Groen en sp.a politiecommissaris Jinnih Beels vorige week voorstelden voor hun gezamenlijke lijst ‘Samen’, heeft nu ook de N-VA haar wit konijn op het oog. De Antwerpse partijtop wil de komst van Safai niet officieel bevestigen of ontkennen.

bron: Belga