Veldrijder Rob Peeters hangt in maart fiets aan de haak

Veldrijder Rob Peeters hangt in maart fiets aan de haak

Rob Peeters houdt het op 32-jarige leeftijd voor bekeken. Na een lange carrière aan de top, merkte de Kempenaar de voorbije maanden dat meestrijden voor het podium er niet meer in zat. “Ik heb geen zin om nog langer aan te modderen”, vertelt hij. “Na dit veldritseizoen houd ik het voor bekeken.” Peeters crost momenteel voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice en heeft met onder meer een zilveren medaille op het WK in Koksijde (2012, achter Niels Albert) en twee podiumplaatsen op het BK een mooie carrière achter de rug, maar de laatste jaren ging het beetje bij beetje bergaf. “Ze rijden te rap”, vertelt Peeters doodeerlijk in een persbericht van zijn team. “Eigenlijk vooral sinds de komst van Mathieu van der Poel en Wout van Aert is het steeds moeilijker geworden. Vroeger werd na een snel rondje al eens getemporiseerd. Dat is nu nooit meer het geval. Daarnaast zijn de parkoersen ook niet in mijn voordeel veranderd. Ik ben een renner die het moet hebben van zijn vermogen, maar de laatste jaren is het veldrijden geëvolueerd naar een sport die steeds meer techniek vereist. Ik gebruik dat overigens niet als excuus, ik stel het gewoon vast.”
“Ik heb er deze zomer nog een keer alles voor gedaan”, gaat Peeters voort, “maar het lukt niet om nog voor de ereplaatsen mee te doen. Dan hou ik liever de eer aan mezelf. Het is mooi geweest, maar om aan te modderen, heb ik geen zin.”
Peeters blikt vooral tevreden terug. “Ik ben blij met de kansen die ik gekregen heb. Ook van het team. Van het management kreeg ik zelfs nog de kans om langer te blijven, maar dat zou niet fair zijn. Wel wordt mijn huidige contract (dat afloopt eind december) nog verlengd tot het einde van dit seizoen. Meer wil ik niet vragen.”

.

bron: Belga