European Open - David Goffin met 50e zege van het seizoen naar kwartfinales

David Goffin (ATP-10) heeft zich donderdag in de Lotto Arena van Antwerpen voor de kwartfinales van het European Open (589.115 euro) geplaatst. De 26-jarige Luikenaar, als eerste reekshoofd vrij in de eerste ronde, deed dat door de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP-79) in 1 uur en 19 minuten met 7-6 (7/1) en 6-2 te verslaan. Om een plaats bij de laatste vier te bemachtigen, neemt Goffin het vrijdagavond op tegen de jonge Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-122). Die profiteerde bij 7-6 (7/4) en 5-6 van de opgave van de Kroaat Ivo Karlovic (ATP-51). Het wordt de eerste ontmoeting tussen Goffin en de 19-jarige Tsitsipas.

In een goed gevulde Lotto Arena begon Goffin sterk aan de wedstrijd. Nadien kwam zijn tegenstander meer in de wedstrijd. In de derde set verraste Tiafoe onze landgenoot zelfs met een break, maar de nummer tien van de wereld vocht terug en liet de 19-jarige Amerikaan op zijn beurt zijn opslag inleveren.

De strijd werd bitser en Goffin, zichtbaar ontevreden over zijn eerste set, begon nerveus aan de tie-break. De Luikenaar vond echter zijn concentratie terug en slaagde erin zijn tegenstander uit evenwicht te brengen. Goffin won de tie-break met 7-1.

Goffin, ontdaan van zijn zenuwen, domineerde de tweede set. Terwijl een vermoeide Tiafoe de fouten opstapelde, toonde onze landgenoot zijn talent, tot groot jolijt van het publiek. Voor Goffin is het overigens zijn 50e overwinning dit seizoen, een persoonlijk record.