Wall Street eindigt voor het eerst boven de 3.000 punten

De recordjacht op Wall Street heeft zich ook woensdag voortgezet. Voor het eerst eindigde de Dow-Jonesindex boven de kaap van 3.000 punten. Op Wall Street was over de gehele linie sprake van een optimistische stemming en de belangrijkste graadmeters gingen naar nieuwe records. De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent of meer dan 159 punten hoger op 23.157,60 punten.
De breder samengestelde graadmeter S&P 500 klom 0,1 procent tot 2561,26 punten en technologiebeurs Nasdaq ging een fractie vooruit, tot 6624,22 punten.
Technologieconcern IBM was daarbij de grote uitblinker op de Amerikaanse beurzen. Beleggers reageerden verheugd op de sterke kwartaalcijfers en vooruitzichten van het Dow-fonds. Het aandeel werd bijna 9 procent hoger gezet. IBM opende dinsdag nabeurs de boeken. Het concern gaf positieve verwachtingen voor de omzetgroei.
Beleggers verwerkten tevens het zogeheten Beige Book van de Federal Reserve. In dat rapport over de stand van de economie stond dat de bedrijvigheid in de VS afgelopen tijd verder is aangetrokken, ondanks verstoringen door schade van orkanen.

bron: Belga