VIDEO. De coolste meubels voor katten

Katten en meubels zijn meestal geen geslaagde combinatie. Ze durven je gordijnen al eens te scheuren of je zetels kapot te krabben. De Amerikaan Mike Wilson bewijst dat het ook anders kan.

Grappig weetje: Wilson is eigenlijk allergisch voor katten. Maar zijn vriendin Megan is een volhouder en na lang aandringen besloot het koppel om toch een poes in huis te halen. “Toen ik geplooid was, zijn we beginnen zoeken naar de perfecte krabpaal”, schrijft hij op BoredPanda. Het enige probleem? De tortelduifjes vonden geen exemplaar dat mooi genoeg was en binnen hun interieur paste.

Na een tijdje besloot Wilson zijn handen uit de mouwen te steken en een klimwand en hangbrug te ontwerpen voor de pluizige viervoeter. “Onze kat Ickle vond de muur echt geweldig. Zo kregen we het idee om het materiaal te verkopen op Etsy.” Met succes, want ondertussen heeft de creatieveling al het bedrijfje Catistrophic Creations uit de grond gestampt.

“Ik hou van mijn katten”

De Amerikaan heeft zich niet alleen ontplooid tot meubelmaker, maar ook tot heuse kattenvriend. Zo is het harig gezelschap uitgebreid en lopen er al drie katten rond te huize Wilson. “Af en toe word ik ’s nachts al niezend wakker, maar ik hou van mijn drie katten”, besluit hij.