Recordeditie ‘Week van het Bos’ brengt kwart miljoen Vlamingen op de been

Recordeditie 'Week van het Bos' brengt kwart miljoen Vlamingen op de been

De ‘Week van het Bos’ heeft de afgelopen week naar schatting 250.000 mensen naar bossen en natuurparken in heel Vlaanderen gelokt, een record. Dat meldt het Agentschap voor Natuur en Bos zondagmiddag. Thema dit jaar was ‘De natuur beweegt ons allemaal’. Er stonden zowat 230 groepslopen, sportinitiaties, wandelingen, familiehappenings en speurtochten op het programma. Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) reageert tevreden op de recordopkomst. “Het is duidelijk dat zo’n Week van het Bos mensen letterlijk en figuurlijk in beweging brengt. De vele activiteiten die overal in Vlaanderen georganiseerd worden, tonen dat de natuur in Vlaanderen echt beleefd wordt”, zegt ze.

Volgens het Agentschap voor Natuur en Bos waren niet alleen de vele activiteiten een succes. Ook het educatief pakket, dat scholen konden gebruiken om met hun leerlingen de natuur in te trekken, werd meer dan 10.000 keer gedownload.
Tot slot werden de afgelopen week drie nieuwe natuurlopen ingehuldigd, in het Chartreuzenbos in Holsbeek, het Buggenhoutbos in Buggenhout en Het Broek in Willebroek. Vlaanderen is zo op een jaar tijd bijna 200 kilometer aan looproutes in de natuur rijker geworden, zegt het Agentschap.

bron: Belga