Wout van Aert vindt tweede plaats hoogst haalbare in Polderscross

Wout van Aert vindt tweede plaats hoogst haalbare in Polderscross

Wout Van Aert was de enige die nog ietwat weerwerk kon bieden tegen Mathieu Van der Poel in de Polderscross in Kruibeke. Uiteindelijk moest ook de wereldkampioen het hoofd buigen.
“Ik denk dat ik tevreden mag zijn met deze tweede plaats. Volgens mij zat er vandaag echt niet meer in”, verduidelijkte Van Aert. “Meter per meter verloor ik de voeling met Mathieu, toen die ging versnellen. De warmte maakte het er allemaal niet minder lastig op. Naarmate de cross vorderde, kreeg ik daar zelfs een beetje last van. Voor het publiek zijn deze temperaturen wel leuk, maar niet voor ons. Ik maakte in het begin van de koers een foutje en verloor zo wat plaatsen. Ik moest toen wel een tijdje alles geven om opnieuw in tweede positie te geraken. Ik ging ook even binnen in de materiaalpost omdat ik dacht dat er iets aan de hand was met mijn schijfremmen. Morgen is er opnieuw een kans om die eerste zege van het seizoen te pakken”, gaf Van Aert mee.

Een tijdlang leek de strijd voor de derde plaats uit te draaien op een gevecht tussen de Telenet Fidea Lions-ploegmakkers Quinten Hermans en Corné van Kessel. Maar toen de Nederlander pech kende, mocht Hermans alleen op jacht gaan naar de derde stek. Daarin slaagde hij zonder problemen. Na Neerpelt en Iowa pakte hij zo opnieuw een podiumplaats.

“Toen Mathieu Van der Poel versnelde, zat ik volledig op mijn tandvlees en kon ik niet reageren. Maar gelukkig maakten de anderen hetzelfde gevoel mee”, aldus Hermans. “Uiteindelijk sloeg ik met Corné van Kessel een gat op de rest en zo konden we met twee op jacht naar de derde plaats gaan. Het was jammer dat Corné zijn ketting eraf reed. Ik vreesde toen dat ik het alleen niet zou redden tegen het groepje dat achter ons reed. Maar gelukkig kon ik toch nog derde blijven. Ik ben tot hiertoe zeker tevreden over mijn seizoen. Ik probeer nog te groeien, maar ik weet dat ik niet elke week op het podium zal kunnen staan.”

bron: Belga