Vierde ritzege voor Bennett in Ronde van Turkije

Vierde ritzege voor Bennett in Ronde van Turkije

Sam Bennett heeft de voorlaatste etappe in de Ronde van Turkije (WorldTour) gewonnen. De sprinter van Bora-hansgrohe was na 166 km van Selçuk naar Izmir de snelste in een sprint. De Ier haalde het voor Ahmet Örken (Turkse selectie) en Simone Consonni (UAE Team Emirates). Edward Theuns werd vierde. Het is al de vierde zege voor de Ier in de Turkse rittenkoers, al hing er deze keer wel een reukje aan wegens niet reglementair sprinten. Na de koninginnenrit van vrijdag stond opnieuw een rit met enkele beklimmingen op het programma, maar minder zwaar dan de etappe daags voordien. Bovendien lag de top van de laatste klim op 29 km van het eind en kregen de renners een vlakke finish voorgeschoteld, andermaal een kans dus voor de sprinters om zich te tonen.

Al belette dat niet dat enkele renners mee schoven in een vroege vlucht: Jonas Koch (CCC Sprandi Polkowice), Onur Balkan en Muhammed Atalay (Turkse selectie), Alex Turrin (Wilier Triestina-Selle Italia), Matteo Spreafico (Andoni Giocattoli-Sidermec), Shane Archbold (Bora-hansgrohe), Lukas Spengler en onze landgenoot Jimmy Duquennoy (WB Veranclassic-AquaProtect). Voor drie renners, Duquennoy en de twee Turkse jongens, bleek het glooiend parcours net iets te lastig en zij moesten al snel de rol lossen.

De vijf koplopers kregen nooit veel voorsprong van het peloton en op 31 km van het eind volgde een hergroepering met een voorwacht van het peloton, dat uit elkaar was gevallen na enkele valpartijen. Op de laatste klim waagde Koshevoy zijn kans, net zoals ploegmaat Daniel Martinez in een ultieme poging om Ulissi zijn leiderstrui af te snoepen. Zonder succes, tegen het teamwerk van UAE Team Emirates bleek weinig te beginnen en ook zij werden bijgebeend op 22 km van het eind.

Het peloton bereidde zich voor op een massasprint. Jarlinson Pantano wilde dat feestje nog verstoren en versnelde op 4 km, maar tegen een peloton dat wou sprinten bleek hij niet opgewassen. In de sprint toonde Bennett zich voor de vierde keer de snelste, al werd er wel protest omdat de Ier volgens enkelen zijn handen niet zou thuisgehouden hebben in die sprint. Hij werd evenwel niet gedeclasseerd.
Diego Ulissi behoudt zijn leiderstrui met 12 seconden voorsprong op Jesper Hansen. Zondag staat de slotrit met start en aankomst in Istanboel op het programma.

bron: Belga