“Niemand belichaamt Gent meer dan Mathias De Clercq”

In Gent heeft Open Vld zaterdag een “Stedendag” georganiseerd om één jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen na te denken over de toekomst van de stad. “Niemand belichaamt Gent meer dan Mathias”, stelde voorzitter Gwendolyn Rutten over De Clercq, die burgemeester wil worden met “een positief, warm project dat niemand achterlaat”. Op het programma stonden onder meer stadswandelingen, boottochten en stadsgesprekken over stadsontwikkeling, mobiliteit, welzijn en onderwijs. De partij wil 60 jaar na de laatste liberale burgemeester in Gent opnieuw de burgervader leveren.
“Mijn ambitie is duidelijk. Ik wil burgemeester worden van de schoonste stad van het land, met een positief warm project dat niemand achterlaat”, zei De Clercq, momenteel schepen van Haven, Economie en Ondernemen.
“Als je wil dat een stad floreert, geef hem dan in handen van een liberale burgemeester”, stelde Rutten. “Dat zien we overal. Van Kortrijk tot Tongeren. Van Oudenaarde tot Mechelen. Ik begrijp dat de overwinning van Bart Somers als beste burgemeester van de wereld hier in Gent misschien een beetje steekt. Daniël Termont was ooit dicht bij die titel. Close, but no cigar.”
De partij blijft openstaan voor verschillende coalities. “Wij kiezen voor respect voor elkaar. Voor dialoog en voor samenwerking. Wij staan open om samen te werken met iedereen die onze ideeën mee vorm wil geven”, zei Rutten. “Wij zijn de enige partij die de stad een echte stad laten zijn. Gent is geen dorp. Gent is een stad, met ambities en een internationale uitstraling. (..) Liberalen laten nooit iemand achter. Het liberalisme zal sociaal zijn, of het zal niet zijn. Er is geen plek die dat beter uitstraalt dan Gent.”

Bron: Belga