Jupiler Pro League - Moeskroen pakt op een diefje punt bij Genk, ook Lokeren en STVV spelen gelijk

Racing Genk is zaterdagavond blijven steken op een 1-1 gelijkspel tegen Moeskroen op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League. Genk was overduidelijk de betere ploeg, maar kon het niet afmaken in de zone van de waarheid. Ook in de wedstrijd tussen Lokeren en Sint-Truiden werd het 1-1. In het eerste halfuur was er eenrichtingsverkeer in Genk en mocht Moeskroen van geluk spreken dat het nog steeds 0-0 stond. De Luminus Arena werd in de 42e minuut dan ook met verstomming geslagen toen Dorin Rotariu uit het niets de 0-1 prachtig in de verste hoek plaatste. Genk bleef ook in de tweede helft duidelijk de betere ploeg, maar scoren bleef een moeilijke opdracht. De muur van Moeskroen leek niet te breken, maar in de 81e minuut kwam de oververdiende gelijkmaker er dan toch via Marcus Ingvartsen.

In een flauwe eerste helft tussen Lokeren en Sint-Truiden was een terecht afgekeurd doelpunt van Marko Miric de meest noemenswaardige gebeurtenis. De tweede helft kwam heel wat sneller op gang en al na twee minuten kreeg Jordan Botaka de 0-1 op een schoteltje aangeboden van Jonathan Legear. STVV mocht meer aanspraak maken op de 0-2 dan Lokeren op de 1-1, maar in de 81e minuut zorgde Robin Söder wel voor de gelijkmaker. In de slotfase leek de overwinning alsnog naar STVV te gaan, maar een tweede doelpunt van Jordan Botaka werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. In de toegevoegde tijd moest STVV nog verder met tien na twee gele kaarten voor Sascha Kotysch en mocht Kotysch zijn doelman Lucas Pirard bedanken dat het 1-1 bleef.

Moeskroen blijft door het gelijkspel bovenaan meedraaien en staat met achttien punten samen met Anderlecht op de derde plaats. Genk schiet met een punt niet veel op en is samen met Lokeren negende met elf punten. STVV springt met zeventien punten voorlopig over Zulte Waregem naar de vijfde plaats.