Jupiler Pro League – AA Gent begint tijdperk-Vanderhaeghe met 2-0 zege tegen Waasland-Beveren

Jupiler Pro League - AA Gent begint tijdperk-Vanderhaeghe met 2-0 zege tegen Waasland-Beveren

AA Gent, met voor het eerst Yves Vanderhaeghe aan de zijlijn, heeft zaterdag op de tiende speeldag in de Jupiler Pro League thuis met 2-0 gewonnen van Waasland-Beveren. Invaller Samuel Kalu (69., 85.) zorgde voor beide doelpunten. In de Ghelamco Arena hielden de Buffalo’s, die met 6 op 27 een catastrofaal seizoensbegin kenden, en de Waaslanders elkaar in evenwicht in de eerste helft. Op het halfuur kwam Roman Yaremchuk het dichtst bij de 1-0, maar Davy Roef bracht redding op de kopbal van de Oekraïner.
AA Gent kreeg ook meteen na de pauze het goed georganiseerde team van Philippe Clement niet ontregeld. Iets voor het uur kon opnieuw Yaremchuk toch van net buiten de zestienmeter aanleggen, maar Roef schudde een mooie save uit de mouwen. Danijel Milicevic trapte de rebound in het zijnet. Aan de overzijde zette Tuur Dierckx voor op de infiltrerende Ibrahima Seck, maar die kopte over.
Twintig minuten voor affluiten belandde een schot van Moses Simon tegen de paal, waarna het leer tegen Roef botste en de ingevallen Kalu alert was en de 1-0 tegen de netten prikte. In het slot legde de Nigeriaan de wedstrijd in een beslissende plooi. Hij kopte raak op een vrije trap van Simon. Na de rode kaart voor Rudy Camacho, die de doorgebroken Mamadou Sylla neerhaalde, kwam de eerste Gentse thuiszege van het seizoen niet meer in gevaar.
In de stand klimt AA Gent met negen punten naar de elfde plaats. Waasland-Beveren is achtste met twaalf punten.

bron: Belga