Titelverdediger Gasquet en Monfils zeggen af voor European Open, Tsonga neemt wel deel

Titelverdediger Gasquet en Monfils zeggen af voor European Open

De Fransman Richard Gasquet (ATP 31) zal zichzelf volgende week niet opvolgen als winnaar van de European Open (hard/589.185 euro) in Antwerpen. Net als zijn landgenoot Gaël Monfils (ATP 42) heeft hij afgezegd voor het enige ATP-toernooi op Belgische bodem, zo laat de organisatie vrijdag weten. Jo-Wilfried Tsonga (ATP 18), een andere Fransman, tekent wel present in de Lotto Arena. Richard Gasquet doet het deze week uitstekend op het Masters 1.000-toernooi in het Chinese Shanghai. Hij staat er vrijdag in de kwartfinales tegenover Roger Federer. Gaël Monfils vertelt op de website van de European Open dat hij nog onvoldoende is hersteld van een kniekwetsuur. “Met spijt in het hart moet ik afzeggen voor het toernooi van Antwerpen. Ik ben nog in volle opbouw na de blessure die ik deze zomer aan mijn rechterknie opliep. Ik had verwacht volgende week paraat te zijn, maar dat is helaas niet het geval. Ik doe er alles aan om weldra opnieuw op de baan te staan.”

Naast Tsonga heeft ook de 19-jarige Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 92) een wildcard gekregen voor de hoofdtabel van het enkelspel.
In het kwalificatietoernooi gaat de laatste wildcard naar Kimmer Coppejans (ATP 282). Hij wordt naast Zizou Bergs (ATP 1.538) de tweede Belg die zich via enkele kwalificatiematchen voor de hoofdtabel kan plaatsen. In het dubbelspel ging de eerste wildcard vorige week naar Sander Gille en Joran Vliegen. Ook de tweede wildcard kleurt Belgisch: Steve Darcis zal dubbelen met zijn Davis Cup-maat Arthur De Greef.

David Goffin (ATP 10) is het eerste reekshoofd. Met Steve Darcis (ATP 68) en Ruben Bemelmans (ATP 101) staan er nog twee Belgen rechtstreeks op de hoofdtabel. Zij zullen worden uitgedaagd door onder meer de Australiër Nick Kyrgios (ATP 21), de Spanjaard David Ferrer (ATP 30), de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 26), de Uruguayaan Pablo Cuevas (ATP 32) en dus ook Tsonga.
De tweelingbroers Mike en Bob Bryan zijn de blikvangers in het dubbel.

bron: Belga