Koning Filip bezoekt Brussels Airport

Koning Filip bezoekt Brussels Airport

Koning Filip heeft vandaag een bezoek gebracht aan Brussels Airport. Hij kreeg er een blik achter de schermen van de bagagebehandeling, de voormalige transithal Sky Hall en de controlekamer. Nadien volgde nog een bezoek aan het consultancybedrijf Deloitte, dat op de luchthaven een kantoor heeft. De koning startte zijn bezoek in de gedigitaliseerde bagagezaal, waar valiezen worden gesorteerd op hun weg naar het vliegtuig. Op een drukke dag worden 55.000 stuks bagage verwerkt door het bagagesysteem dat in totaal 16 kilometer lang is. De koning sprak er ook met enkele medewerkers van afhandelaars Swissport en Aviapartner.

Nadien leidde Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport, de koning naar de Sky Hall, de voormalige transithal van de luchthaven. De hal, gebouwd naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling in Brussel in 1958, wordt momenteel gerenoveerd. De vernieuwing zou rond april 2019 afgerond moeten zijn, maar het is nog niet duidelijk waarvoor de hal precies gebruikt zal worden.

Nadat koning Filip uitleg had gekregen over de toekomstplannen van Brussels Airport – verdubbeling in passagiers en jobs tegen 2040 – bezocht hij nog het zenuwcentrum van de luchthaven, het Airport Operations Centre of Apoc. Daar zitten alle operationele diensten, zoals luchthavenuitbater, luchtvaartmaatschappijen en afhandelaars, samen om de activiteiten in goede banen te leiden.

Bij het consultancybedrijf Deloitte ten slotte, sprak de koning met een aantal jonge werknemers over hun drijfveren en verwachtingen. Deloitte trok begin dit jaar in een gloednieuw bedrijfsgebouw op de luchthaven in. Het consultancybedrijf heeft in België 11 kantoren en ruim 3.800 werknemers, en draait er een omzet van 480 miljoen euro.

Met zijn bezoek wilde de koning “de economische kern rond de luchthaven ondersteunen”, aldus het paleis. Ook luchthavenvoorzitter Marc Descheemaecker, minister van Mobiliteit François Bellot en Zaventems burgemeester Ingrid Holemans waren bij het koninklijk bezoek aanwezig.

Koningin Mathilde was er niet bij. Zij vertoeft donderdag op de Frankfurter Buchmesse.

bron: Belga