Studente dood aangetroffen op haar kot in Luik: buurman heeft bekend

Studente dood aangetroffen op haar kot in Luik: buurman heeft bekend

De verdachte die werd opgepakt nadat een studente van 24 dood werd aangetroffen op haar kot in Luik, is vandaag aangehouden voor doodslag. Het gaat om een man die in hetzelfde gebouw woont en die bij justitie gekend is voor feiten van aanranding, zegt de eerste substituut van het parket van Luik, Catherine Collignon. Het slachtoffer is een 24-jarige Française uit Mans die in haar vierde jaar diergeneeskunde zat aan de universiteit van Luik. Het was een een vriendin van het slachtoffer die maandag alarm sloeg omdat ze niet was komen opdagen in de les. Ze verwittigde het vriendje van de Franse studente, die samen met zijn moeder naar haar kot trok en maandag rond 18.30 uur de macabere ontdekking deed.

De autopsie gisteren wees uit dat de studente gewurgd werd en een messteek had gekregen in de borstkas.

Vandaag werd een verdachte ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter. Die hield de man aan voor doodslag. Het gaat om een buurman van 54. Hij ontkende aanvankelijk de feiten, maar ging door de knieën toen hij geconfronteerd werd met elementen uit het onderzoek. De onderzoekers vonden een kous met bloed in een vuilnisbak van de verdachte. In zijn appartement werden eveneens sporen van bloed aangetroffen.

Volgens het parket gaf de man een vrij vage uitleg. Hij zei onder meer dat hij niet kon uitleggen wat er gebeurd is. De man is geen onbekende voor justitie. Hij werd in 2004 veroordeeld tot drie jaar en in 2006 tot zes jaar voor aanranding. De verdachte werd in 2015 vrijgelaten en stond onder elektronisch toezicht.

Het parket van Luik preciseert dat de studente niet seksueel misbruikt werd.

bron: Belga