Sam Bennett sprint naar zege in eerste etappe van Ronde van Turkije

door
Belga
Leestijd 1 min.

Sam Bennett (Bora-hansgrohe) heeft vandaag de openingsrit in de Ronde van Turkije (WorldTour) op zijn naam geschreven. Na 170 kilometer tussen Alanya en Kemer haalde de Ier het in de sprint van de Italiaan Marco Benfatto (Androni-Sidermec-Bottecchia) en Edward Theuns (Trek-Segafredo), die tevreden moesten zijn met de dichtste ereplaatsen. Een kleine groep spurtte voor de zege, nadat een valpartij de aanloop naar de finale had verstoord.

Voor Bennett is het zijn zevende zege dit jaar, eerder triomfeerde hij onder meer in een etappe in Parijs-Nice. Vorige week was de Ier nog de beste in de Sparkassen Münsterland Giro.

De Turkse rittenkoers werd omwille van veiligheidsredenen verplaatst van het voor- naar het najaar. De Ronde van Turkije kreeg dit jaar de WorldTour-status, toch zijn er slechts vier WorldTour-teams van de partij.

Morgen staat de tweede etappe op het programma. Dan trekt het peloton, met Bennett als eerste leider, over 205 kilometer van Kumlica naar Fethiye. Zondag is de opvolger van de Portugees José Gonçalves op de erelijst gekend.

bron: Belga