Rode Duivels – Thorgan Hazard in voetbalhemel na knalprestatie tegen Cyprus

Rode Duivels - Thorgan Hazard in voetbalhemel na knalprestatie tegen Cyprus

Een eerste basisplaats, een eerste treffer en aan de wedstrijd mogen starten aan de zijde van zijn oudere broer Eden, die bovendien ook nog eens twee doelpunten voor zijn rekening nam. Het mag wel duidelijk zijn dat Thorgan Hazard een avond beleefde om niet snel te vergeten. Het andere doelpunt kwam op naam van Romelu Lukaku, die zo zijn terugkeer na een enkelblessure vierde. “Na de wedstrijd vroeg ik dan ook aan Romelu waarom hij in godsnaam gescoord had, anders stonden enkel de Hazards op het scorebord”, lachte Thorgan in het Koning Boudewijnstadion, waar België de WK-kwalificatiecampagne afsloot met een 4-0 thuiszege tegen Cyprus.
“Het is makkelijk om in dit team te spelen. Ik hou immers ook van balbezit en we hebben de tegenstander geen kans gegeven. Met die 4-0 hebben we de campagne mooi afgesloten. Ik ben dan ook tevreden, ook al heb ik nog twee kansen gemist. Maar dit is goed voor de toekomst, ik wil er immers graag bij zijn op het WK.”
Ook Eden Hazard had graag nog wat meer doelpunten gezien tegen Cyprus. Met een 5-0 eindstand hadden de Belgen immers het doelpuntenrecord van Duitsland van de tabellen geveegd, nu is het een evenaring. “Er waren zeker kansen genoeg om de score hoger te laten oplopen”, aldus de Chelsea-winger. “Tegen zo’n ploegen is het echter niet makkelijk, Cyprus speelde zeer defensief. Ik heb de indruk dat het een beetje een trend geworden is voor landen die hier op bezoek komen.”

bron: Belga