Rode Duivels – Thibaut Courtois pakt zesde clean sheet in kwalificatiecampagne

Rode Duivels - Thibaut Courtois pakt zesde clean sheet in kwalificatiecampagne

Terwijl de Rode Duivels dinsdagavond tegen Cyprus op jacht gingen naar het doelpuntenrecord van Duitsland, moest Thibaut Courtois aan de overkant van het veld de hele wedstrijd werkloos toekijken. De doelman van Chelsea hield zo voor de zesde keer in tien wedstrijd de nul en moest zich in totaal maar zes keer omdraaien, waarvan drie keer zaterdag in en tegen Bosnië. “In zo’n wedstrijd als die van vandaag is het belangrijk voor mij om geconcentreerd te blijven, ook al moet ik niets doen. Cyprus speelde heel verdedigend en was naar Brussel afgezakt met als enige doelstelling zo weinig mogelijk doelpunten te incasseren”, vertelde Courtois na de wedstrijd.
Uiteindelijk werd het met 4-0 en een doelpuntentotaal van 43 treffers een evenaring van Duitsland. “Dat zat helemaal niet in ons hoofd. Mensen houden zich al te vaak bezig met statistieken die er eigenlijk niet toe doen. In deze campagne hadden we geen al te sterke tegenstanders en dan worden er wel doelpunten gescoord. Enkele tegenstanders van niveau in onze oefenwedstrijden, dat zou dan ook mooi zijn. In november volgen Japan en Mexico, in maart volgend jaar mag een echte klepper wel.”
Het zou een goede test zijn, want de doelman ziet toch nog werkpunten. “Als we aanvallen laten we vaak te veel ruimte, we zouden de tegenaanvallen sneller moeten afblokken. Met onze wingbacks staan we soms iets te hoog en dat wordt nu en dan afgestraft”, besloot de doelman.

bron: Belga