Regeerakkoord Nederland – Ook VVD stemt in met regeerakkoord

Regeerakkoord Nederland - Ook VVD stemt in met regeerakkoord
Regeerakkoord Nederland - Ook VVD stemt in met regeerakkoord

Nadat eerder al de Kamerfracties van de Nederlandse coalitiepartijen D66, CDA en ChristenUnie (CU) het licht op groen hadden gezet, heeft maandagavond ook de Tweede Kamerfractie van de VVD zich als laatste van de vier partijen achter het regeerakkoord geschaard. Daarmee lijkt niets een derde regering van premier Mark Rutte nog in de weg te staan. Volgens VVD-fractieleider Mark Rutte, die sprak over een evenwichtig akkoord voor de komende jaren, gaf de fractie met zeer grote overtuiging haar goedkeuring aan de plannen. De liberalen willen wel nog wat kleinere zaken aanpassen, maar geen “fundamentele punten”. Rutte wilde daar verder niet op ingaan.
Volgens Rutte duurde de discussie bij de VVD zo lang omdat het hele akkoord uitvoerig is besproken en niet door problemen met bepaalde onderdelen. VVD-prominenten hadden wel felle kritiek geuit op het plan om huiseigenaars zonder hypotheek weer extra te gaan belasten.
Dinsdagochtend komen de fractieleiders van de vier partijen bijeen voor een laatste bespreking en het regeerakkoord wordt daarna officieel voorgesteld. Donderdag volgen de debatten in de Tweede Kamer. Het duurt nog zeker tot de week van 23 oktober voor de regering-Rutte III de eed zal kunnen afleggen bij de koning.

Bron: Belga