Kwal. WK 2018 – Frankrijk en Portugal naar WK, Nederland uitgeschakeld

Kwal. WK 2018 - Frankrijk en Portugal naar WK

Frankrijk en Portugal hebben zich dinsdag geplaatst voor het WK voetbal in Rusland. Nederland slaagde er niet om met meer dan zes doelpunten verschil van Zweden te winnen, en is uitgeschakeld. Arjen Robben, die naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste wedstrijd voor Oranje speelde, gaf Nederland na een kwartier (16.) hoop door na Zweeds handspel een strafschop om te zetten. Ook bij de tweede van Robben kort voor de rust (40.) na een prachtig schot was er weer even hoop, maar het bleef bij 2-0.
Ook in groep A bracht Antoine Griezmann de Fransen na een klein halfuur (28.) op voorsprong. Het WK kon Frankrijk dan nog nauwelijks ontsnappen. Even later mochten de Franse fans hun tickets voor Rusland definitief boeken, toen Olivier Giroud de 2-0 tegen de netten werkte. Vlak voor de pauze maakte Anton Saroka (45.) wel de aansluitingstreffer.
Frankrijk is groepswinnaar met 23 punten, Zweden gaat met 19 punten de barrages in. Ook Nederland eindigt met 19 punten. Luxemburg kon op de laatste speeldag nog een puntje uit de brand slepen door een 1-1 gelijkspel tegen Bulgarije.
In groep B gaf Zwitserland, dat tot nog toe geen enkel punt liet liggen, de kwalificatie nog weg tegen Europees kampioen Portugal. Net voor de rust maakte Johan Djourou (42.) een owngoal, na een klein uur schoot André Silva de Portugezen definitief naar Rusland. Beide landen eindigen met 27 punten, maar Portugal heeft een beter doelsaldo. Zwitserland speelt barrages.
De overige vier landen in de poule waren al lang uitgeschakeld voor het WK. Hongarije haalde het met 1-0 tegen Faeröer, Letland sloot af met een ruime 4-0 zege tegen Andorra.

.

bron: Belga