Aanhankelijke kat wordt nieuwe politiemascotte

Aanhankelijke kat wordt nieuwe politiemascotte
Facebook / Columbia Police Department, SC

Als je lang genoeg in de buurt blijft hangen bij iemand, dan wordt die persoon sowieso je vriend. De kans is groot dat die leuze het motto is van de kat Kingsley.

Zo’n maand geleden kreeg een politiekantoor in de Amerikaanse stad South Carolina voor het eerst het bezoek van de kat Kingsley. De viervoeter was binnengeglipt en was duidelijk niet van plan om weer weg te gaan. Al hengelend naar affectie kroop het beestje op de schoot en schouders van de agenten.

Elke dag werd de kat aan de deur gezet, maar telkens vond Kingsley weer zijn weg naar binnen. “Als een agent naar binnen of buiten ging, liep hij opnieuw naar binnen”, vertelt een agent aan The Dodo. “Hij wou steeds geaaid worden of knuffels krijgen.”

Geen spoor van het baasje

De agenten ondernamen nog een poging om het baasje te vinden van Kingsley, maar tevergeefs. Zelfs nadat er posters en online foto’s van de kat verspreid waren, kwam niemand opdagen.

En uiteindelijk wint de aanhouder, zo blijkt. De zwart-witte pluizenbol schopte het tot de nieuwe mascotte van het politiekorps en agent Brandon Montgomery nam het diertje mee naar huis.