Nederland: PvdA opent aanval op nieuwe coalitie

Nederland: PvdA opent aanval op nieuwe coalitie
Nederland: PvdA opent aanval op nieuwe coalitie

In Nederland heeft PvdA-leider Lodewijk Asscher op het congres van zijn partij de aanval geopend op het aankomende kabinet met VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Hij “verklapte” dat het motto van de nieuwe coalitie “Ieder voor zich en God voor ons allen” zal zijn. Volgens Asscher brengen de tot nu toe gelekte maatregelen van Rutte III alleen maar meer onzekerheid met zich mee. Asscher zei dat de mensen straks “blij” zullen zijn als als ze sneller worden ontslagen en dat de middengroepen “zich vast zorgen maken” over grote bedrijven die te veel belasting betalen over hun winsten. “Het is bizar, en het is mis! “, aldus Asscher, die zei de strijd te willen aangaan samen met GroenLinks en de SP.

Het PvdA-congres stond in het teken van het afscheid van Hans Spekman als voorzitter en het aantreden van zijn opvolger Nelleke Vedelaar. Er werd uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van de Amsterdamse burgemeester en PvdA’er Eberhard van der Laan. Het congres begon met een minuut stilte.

“Gisteren heeft onze familie een familielid verloren”, zei Vedelaar over het overlijden van Van der Laan. Ook Asscher en Spekman benadrukten nogmaals het grote belang van Van der Laan voor de partij en voor henzelf.

Bron: Belga