Evi Hanssen ontvangt 6e Ups & Down Prijs

Evi Hanssen ontvangt 6e Ups & Down Prijs

Presentatrice Evi Hanssen heeft in Gent de 6de Ups & Down Prijs ontvangen. De award wordt toegekend door de gelijknamige vereniging voor mensen met een bipolaire stoornis of chronische depressie en hun omgeving. Evi Hanssen werd bekroond omdat zij recent en in de voorbije jaren “vele positieve bijdragen heeft geleverd aan de taboedoorbreking en de destigmatisering van psychische problemen bij kwetsbare personen”, meldt de vereniging.

Ups & Downs verwijst daarbij naar haar meterschap van stigWA, een project van het psychiatrisch centrum Bethanië in Zoersel, haar rol als ambassadrice voor de Rode Neuzen Dag-actie rond psychische problemen bij jongeren, en haar openhartige getuigenissen in de media over het opgroeien met een psychisch zieke broer.Tussen 2 tot 5 procent van de bevolking wordt getroffen door een vorm van een stemmingsstoornis. In Vlaanderen gaat het dus om ongeveer 200.000 personen. Ups & Downs heeft in 8 Vlaamse steden zelfhulpgroepen die maandelijks samenkomen voor informatieve sessies of gespreksavonden.

Maaike Cafmeyer overhandigde in het Guislaininstituut de prijs, een Afrikaans Janus-beeld van kunstenares Anja Meijs.

Eerder ging de prijs naar zanger Wannes Cappelle, acteur Ben Segers, minister Guy Vanhengel, theatermaker Dirk Tanghe, reportagemaker Sjoerd Tanghe en de ervaringsdeskundigen Brenda Froyen en Hans Meganck.

bron: Belga