Bedrijf van Weinstein gaat nu ook aantijgingen van seksuele intimidatie onderzoeken

Het bedrijf opgericht door de bekende Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein gaat de aantijgingen over seksuele intimidatie door diezelfde Weinstein onderzoeken. De producent trekt zich voor “onbepaalde” tijd terug uit het bedrijf, melden plaatselijke media vrijdag lokale tijd. De Weinsteins zijn onder meer bekend van “Pulp Fiction”, “The King’s Speech” en “The Artist”. Donderdag raakte via the New York Times bekend dat Weinstein al jarenlang verschillende vrouwelijke medewerkers en actrices, onder wie Ashley Judd, had lastiggevallen. Volgens de krant sloot Weinstein met acht vrouwen minnelijke schikkingen.
“We zijn van mening dat het belangrijk is om de hele waarheid te kennen over de bijzonder ernstige beschuldigingen in het artikel, in het belang van het bedrijf, zijn aandeelhouders en zijn medewerkers”, aldus de raad van bestuur van de Weinstein Company in een verklaring die Variety gepubliceerd heeft. Er is een advocatenkantoor ingeschakeld dat onafhankelijk moet optreden. “We steunen de al aangekondigde beslissing van Harvey Weinstein om zich voor onbepaalde tijd terug te trekken uit het bedrijf. Zoals Harvey heeft gezegd is het belangrijk voor hem om professionele hulp te zoeken voor de problemen die hij erkend heeft. De volgende stappen zullen afhangen van zijn therapeutische vooruitgang, de uitkomst van het onafhankelijk onderzoek en zijn eigen beslissingen.”
In een eerste verklaring aan de New York Times had Weinstein al erkend dat zijn vroeger gedrag “heel wat pijn veroorzaakt heeft”, maar hij sprak zich in die verklaring niet uit over de aantijgingen. Zijn advocaat kondigde intussen wel een klacht aan tegen de krant, omdat het bericht “vol staat met foute en lasterlijke zinnen”.
Weinstein leidt het bedrijf samen met zijn broer Bob.

bron: Belga