Darcis heeft last van stijve nek in Peking

door
Belga
Leestijd 1 min.

Steve Darcis (ATP 73) kon vandaag geen vervolg breien aan zijn mooi parcours op het ATP-toernooi in de Chinese hoofdstad Peking (hard/3.028.080 dollar). In de kwartfinale tegen de Australiër Nick Kyrgios (ATP 19) verloor de Luikenaar de eerste set met 6-0, waarna hij het bij 3-0 in de tweede set voor bekeken hield door een stijve nek. "Voor de wedstrijd kreeg ik een stijve nek. Ik wist dan al dat het erg lastig zou worden, zeker tegen Kyrgios die erg sterk is op hardcourt", vertelde Darcis na afloop. "Uiteindelijk heb ik het toch geprobeerd. Maar na enkele spelletjes moest ik me bij de feiten neerleggen. Het is jammer, want ik speelde echt goed", aldus 'Shark'.

"Het is niet de eerste keer dat dit me overkomt. Een stijve nek, dat hoort erbij. Erg is dit niet, maar het is frustrerend", besloot Darcis. Het fysieke ongemak vormt geen probleem voor de finale van de Davis Cup. Van 24 tot 26 november nemen de Belgen het in Rijsel op tegen Frankrijk.

Om op de hoofdtabel te geraken, moest Darcis twee kwalificatiematchen winnen. Vervolgens verraste hij in de eerste ronde het Spaanse vierde reekshoofd Pablo Carreno Busta (ATP 10).

bron: Belga