Rode Duivels verliezen belangrijke sponsor

Rode Duivels verliezen belangrijke sponsor

Bouwbedrijf Verelst stopt na tien jaar als een van de hoofdsponsors van de Belgische Voetbalbond (KBVB). Het contract liep in principe nog tot en met het WK in Rusland, maar er waren clausules die een uitstap mogelijk maakten op bepaalde momenten. “Op commercieel vlak was Rusland voor ons totaal niet meer interessant”, zegt CEO Kurt Geens. Het contract stopt eind deze maand, zo melden de KBVB en Verelst. De bouwfirma was een van de dertien hoofdsponsors van de Rode Duivels. “Voor ons bedrijf ging het om een zeer aanzienlijk sponsorbudget”, zegt Geens. Hij blikt tevreden terug op de jarenlange samenwerking, maar “nu is het verhaal voor ons toch uitgemolken”.

Het WK in Rusland volgend jaar pikt Verelst dus niet meer mee. “Op commercieel vlak was Rusland voor ons totaal niet meer interessant”, zegt Geens. “De attractiviteit van Rusland is veel minder dan Brazilië (waar het vorige WK gespeeld werd, red.). Het zou veel inspanningen hebben gekost om onze klanten daar te krijgen.”

Verelst begon met de sponsoring in een periode dat de Duivels er niet al te best voor stonden en rond de 70ste plaats op de FIFA-wereldranglijst bengelden. Nu de top weer bereikt is, vindt het bedrijf dat de tijd rijp is voor andere dingen. Over specifieke nieuwe sponsordeals kan Geens nog niets kwijt.

De voetbalbond bedankt Verelst voor het vertrouwen. “We vergeten niet dat Verelst zich heeft aangeboden op een moment dat weinig mensen nog in onze Bond en in ons voetbal geloofden, en ons enorm heeft geholpen bij de bouw van ons Belgian Football Centre. Het feit dat ons Belgian Football Centre op dit moment een echte referentie is, is in grote mate te danken aan de expertise van Verelst”, luidt het. Een woordvoerder van de bond zegt dat er momenteel al onderhandelingen lopen met mogelijke nieuwe partners.

bron: Belga