Dader van schietpartij Las Vegas liet briefje achter in hotelkamer en wou ontsnappen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij het doorsnuffelen van de kamer van waaruit de dolle schutter van Las Vegas, Stephen Paddock, maandag een menigte beschoot en 59 mensen doodde, heeft de politie een briefje gevonden en drie bewakingscamera's. Dat heeft de plaatselijke sheriff, Joseph Lombardo, gisterenavond laat tijdens een persconferentie gezegd. De politie is van mening dat Paddock van plan was na zijn moordpartij te ontsnappen. Wat er op een briefje stond, zei Lombardo niet. Wel bevestigde hij dat de schutter oorspronkelijk niet van plan was, zelfmoord te plegen - wat hij uiteindelijk toch heeft gedaan.

De vondst van de bewakingscamera's doet de politie vermoeden dat Paddock initieel het plan had opgevat om op een opportuun moment te ontsnappen. In de auto van Paddock, geparkeerd op de site van het hotel, troffen de onderzoekers ongeveer 23 kilo explosieven en 1.600 kogels aan.

Lombardo stelde dat "het bijna niet anders kan dan dat de schutter hulp heeft gekregen om het hele arsenaal aan wapens in zijn hotelkamer te krijgen.

Bron: Belga