Aanslagen Parijs – Rechtszaak “verhuurder” terroristen 13 november 2015 start op 24 januari

Aanslagen Parijs - Rechtszaak "verhuurder" terroristen 13 november 2015 start op 24 januari

De rechtszaak tegen Jawad Bendaoud, die enkele daders van de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs onderdak verschafte, zal op 24 januari van start gaan voor de correctionele rechtbank van Parijs. Dat heeft rechter Christophe Teissier meegedeeld aan de burgerlijke partijen, meldt BFM. Het proces zal plaatsvinden van 24 januari tot 14 februari.
In september werd beslist dat Bendaoud niet voor assisen moet verschijnen voor zijn rol in de bloedige aanslagen in Parijs. Zijn zaak werd doorverwezen naar de correctionele rechtbank waar Bendaoud zal terechtstaan voor het “verbergen van terroristische criminelen”. Daarop staat een gevangenisstraf van zes jaar omdat hij niet aan zijn proefstuk toe is.
Jawad Bendaoud verhuurde het appartement in de Parijse voorstad Saint-Denis, waar de vermoedelijke organisator van de aanslagen, Abdelhamid Abaaoud, en een andere dader zich hadden verscholen. Toen Bendaoud op 18 november 2015 op straat werd opgepakt, terwijl de politie het huis bestormde, werd hij in verdenking gesteld voor “terroristische, criminele samenspanning met als doel een gewelddaad te plegen”. Hij riskeerde daarvoor een doorverwijzing naar assisen. Sinds die dag zit Bendaoud in voorlopige hechtenis.

bron: Belga