Fans verkiezen Lukaku alvast tot Speler van de Maand

Fans verkiezen Lukaku alvast tot Speler van de Maand
Fans verkiezen Lukaku alvast tot Speler van de Maand

De fans van de Premier League hebben Romelu Lukaku (Manchester United) de hoogste score (53,7%) gegeven in de strijd om de prijs van PFA Speler van de Maand september in de Premier League. De stem van de fans bepaalt slechts gedeeltelijk of een speler effectief tot PFA Speler van de Maand wordt verkozen. Lukaku moet nog het oordeel van een panel specialisten afwachten, alvorens zegezeker te zijn. Naast Lukaku is ook zijn collega-Rode Duivel Kevin De Bruyne (Manchester City) genomineerd voor de prijs.
De andere genomineerden zijn de Spaanse spits Alvaro Morata (Chelsea), de Engelse spits Harry Kane (Tottenham), de Spaanse middenvelder David Silva en de Argentijnse aanvaller Sergio Agüero (beiden Manchester City).

De PFA, de vakvereniging van de Engelse voetballers, organiseert maandelijks een verkiezing voor de beste speler in de Premier League.Eerder wonnen ook Marouane Fellaini (november 2012), Jan Vertonghen (maart 2013), Christian Benteke (april 2015) en Eden Hazard (oktober 2016) al de prijs. Voor Lukaku zou het – na maart van dit jaar – de tweede keer in zijn carrière zijn dat hij wordt verkozen tot Speler van de Maand. De van Everton overgekomen Lukaku scoorde dit seizoen tot dusver elf goals in tien wedstrijden (in alle competities tezamen) voor Manchester United.

De Senegalees Sadio Mané (Liverpool) kreeg in augustus de PFA Speler van de Maand-prijs.

Bron: Belga