AA Gent rekent op Vanderhaeghe

Yves Vanderhaeghe is de nieuwe trainer van AA Gent
Belga / L. Dieffembacq

Daags na de intrede van Hein Vanhaezebrouck bij Anderlecht heeft ook AA Gent zijn nieuwe trainer voorgesteld. Het is Yves Vanderhaeghe geworden, die een contract krijgt tot eind volgend seizoen.

De aanstelling van Vanderhaeghe maakt meteen duidelijk waarom de voormalige Rode Duivel een aanbod van Anderlecht naast zich neerlegde om T2 te worden in het Astridpark. De rechterhand worden van Vanhaezebrouck of hem opvolgen: de keuze was snel gemaakt.

“Absolute topclub”

Vanderhaeghe deed het eerder al met succes bij KV Kortrijk, waar hij als zijn assistent het klappen van de zweep leerde. Een succesvolle doortocht bij KV Oostende later mag hij het nog eens proberen, maar dan een niveau hoger.

“Je voelt aan alles dat dit een absolute topclub is», had de nieuwbakken coach van de Buffalo’s mooie woorden voor zijn nieuwe werkgever. «Ik ben heel trots om hier te zijn en wil AA Gent bedanken voor het vertrouwen.”

“Ik ben klaar voor deze nieuwe uitdaging en kan me vinden in de filosofie van de club. We willen aanvallend en attractief voetbal brengen, maar eerst en vooral moeten we matchen winnen. De kwaliteiten zijn daarvoor aanwezig.”

“Perfecte profiel”

Ook voorzitter Ivan De Witte was zichtbaar in zijn nopjes. “We hebben met volle overtuiging voor Yves gekozen”, klonk het. “Hij past perfect binnen het profiel dat we geschetst hadden: hij is nog jong en staat voor aanvallend voetbal. Dit is op dit moment de beste keuze voor de club.”

Door de interlandbreak krijgt Vanderhaeghe anderhalve week om zich in te werken. Zijn eerste opdracht wordt de thuiswedstrijd van volgende week zaterdag tegen Waasland-Beveren, dat sterk aan het seizoen begonnen is.