Parket in beroep tegen vrijlating Serry

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge heeft in de zaak van de kasteelmoord beroep aangetekend tegen de vrijlating onder voorwaarden van Pierre Serry (67). Daardoor blijft de man uit Aalter voorlopig in de gevangenis. Het hof van beroep in Gent zal nu de knoop moeten doorhakken. Pierre Serry staat samen met André Gyselbrecht (66), Evert de Clercq (53) en Franciscus Larmit (40) terecht voor de moord op Stijn Saelens op 31 januari 2012 in Wingene. Dokter Gyselbrecht wordt door de speurders beschouwd als de opdrachtgever voor de moord op zijn schoonzoon. Pierre Serry trad als tussenpersoon op bij het beramen van de moord. Het lichaam van Saelens werd twee weken na de feiten ook aangetroffen vlakbij een chalet van Serry in Maria-Aalter.

Ondertussen zit Serry al meer dan vijfeneenhalf jaar onafgebroken in de cel. Voor de moord op Stijn Saelens zit hij volgens het parket al 644 dagen in voorhechtenis. “De resterende duur van zijn detentie kadert in de strafuitvoering van eerder opgelopen veroordelingen”, aldus procureur Céline D’Havé.

De verdediging vroeg maandag al voor de vierde keer sinds de start van het proces om Serry onder voorwaarden vrij te laten. Daarbij werd onder andere verwezen naar zijn medische toestand. De verdachte onderging vorige week immers een operatie aan zijn prostaat. De rechtbank ging maandagavond in op het verzoek, maar het parket legt zich dus niet neer bij de vrijlating.

bron: Belga