Ronde van Emilia – Visconti pakt de bloemen

Ronde van Emilia - Visconti pakt de bloemen

De Italiaan Giovanni Visconti heeft zaterdag in eigen land voor de eerste keer de Ronde van Emilia (Ita/1.BC) op zijn naam geschreven. Voor de 34-jarige renner van Bahrain-Merida was het meteen ook de eerste zege van het seizoen. Hij haalde het licht afgescheiden van zijn landgenoot Vincenzo Nibali en de Colombiaan Rigoberto Uran. Beste Belg was Ben Hermans met een tiende plaats.
Na goed vijftien kilometer werd de kopgroep van de dag gevormd met Adrien Niyonshuti, Redi Halilaj, Davide Ballerini, Jacopo Mosca, François Bidard, Nicolas Edet en Fabien Doubey. Wat verderop sloten hierbij ook nog Lorenzo Rota en Nicola Bagioli aan. Zij boekten een maximale voorsprong van zeven minuten, maar zouden na de eerste beklimming van San Luca gegrepen worden.
Het sein dan voor Jan Bakelants om te gaan versnellen, het was meteen de start van een razende finale. Op zestien kilometer van de finish versnelde Giovanni Visconti. Hij pakte vrij snel een halve minuut voorsprong, ook al werd er hevig jacht op hem gemaakt. In een afdaling kwam Esteban Chaves, die de tegenreactie leidde, zwaar ten val. Tijdens de slotklim werd Visconti nog fel belaagd, maar hij kon alsnog zegevieren.

bron: Belga