Belgen in het buitenland - Fellaini en Lukaku dragen bij aan vlotte zege van Manchester United

Manchester United heeft zaterdag op de zevende speeldag in de Engelse Premier League een 4-0 overwinning geboekt tegen rode lantaarn Crystal Palace. Uitblinker Marouane Fellaini (35. en 49.) trof twee keer raak, Romelu Lukaku (86.) pikte ook een doelpunt mee. Al in de derde minuut zette Juan Mata de Red Devils op rozen. De Spanjaard kon vrijstaand binnenschieten na goed voorbereidend werk van Marcus Rashford. Fellaini, die ondanks vrees voor een kuitblessure toch aan de aftrap kwam, verdubbelde nog voor de pauze de score. Van dichtbij duwde de Rode Duivel een perfecte voorzet van Ashley Young tegen de netten. Na de thee kopte "Big Fella" de 3-0 binnen, voor de Belgische middenvelder was het toch al zijn vierde treffer in acht wedstrijden dit seizoen. Vijf minuten voor tijd legde Lukaku de 4-0 eindstand vast, hij zit zo al aan zijn elfde doelpunt voor Manchester United. Beide Rode Duivels maakten de wedstrijd vol bij ManU, dat met negentien punten uit zeven duels koploper is in de Premier League. Crystal Palace verloor zijn zeven competitieduels en is puntenloos laatste. Christian Benteke is geblesseerd en speelde niet mee bij de bezoekers.

West Bromwich Albion gaf in eigen huis een 2-0 voorsprong tegen Watford uit handen. Salomon Rondon (18.) en Jonny Evans (21.) leken de thuisploeg op weg te zetten naar een vlotte overwinning, maar nog voor de rust scoorde Abdoulaye Doucouré (37.) de aansluitingstreffer. In de absolute slotminuut zette Watford alles op alles. Bij een vrijschop was zelfs doelman Gomes meegekomen, Richarlison profiteerde van de chaos en kopte in de 96e minuut de 2-2 tegen de touwen. Bij Watford speelde Christian Kabasele de hele wedstrijd, Nacer Chadli kwam bij West Bromwich niet van de bank. Watford (12 ptn) is knap vijfde, West Brom bezet de tiende plaats.

In de Schotse Premiership heeft Celtic in eigen huis puntenverlies geleden tegen Hibernian, het werd 2-2 in Celtic Park. De Schotse recordkampioen, afgelopen woensdag nog met 0-3 te sterk voor RSC Anderlecht in de Champions League, kwam zelfs 1-2 achter. Callum McGregor, die de score ook al had geopend, redde tien minuten voor tijd een punt. Dedryck Boyata maakte de match vol bij Celtic, dat na acht speeldagen op kop staat met twintig punten.