Leuvense zangeres Laura Groeseneken is Belgische kandidaat Eurovisiesongfestival

Leuvense zangeres Laura Groeseneken is Belgische kandidaat Eurovisiesongfestival

Zangeres Laura Groeseneken is de Belgische kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. Dat vindt in mei plaats in Lissabon. De 27-jarige Groeseneken is een jonge singer-songwriter uit Leuven en houdt zich al geruime tijd bezig met verschillende muziekprojecten. Dat heeft de VRT donderdagavond bekendgemaakt. Laura Groeseneken maakte donderdagavond haar opwachting in “Van Gils & Gasten” op Eén. Ze bracht een Engelstalige versie van het winnende nummer van vorig jaar, “Amar pelos Dois” van Salvador Sobral.
In 2012 maakte Groeseneken volgens de VRT “een verpletterende indruk” tijdens “007 in concert”, waar ze voor de 50ste verjaardag van de James Bondfranchise het nummer “Tomorrow never dies” bracht. Sinds 2014 zingt en speelt Laura bij Ozark Henry. Tijdens hun eerste grote optreden samen op Rock Werchter pakte ze het publiek meteen in met haar krachtige stem. Aan de zijde van Ozark Henry stond Laura de afgelopen jaren op grote binnen- en buitenlandse podia.
Naast zingen speelt Laura ook melodica en piano en schrijft ze zelf nummers. Samen met Alex Callier schreef ze het nummer “Gravity” voor Hooverphonic, dat later zelfs internationaal bekend werd toen het modemerk Cacharel het in zijn reclamecampagne voor parfum gebruikte. Op dit moment werkt Laura aan haar solocarriere en schrijft ze onder de naam Sennek aan eigen nummers.
Laura Groeseneken vindt het een “enorme kans” dat ze naar het Eurovisiesongfestival mag voor België. “Heel spannend. En nu kan de volgende stap beginnen: samen met de VRT op zoek gaan naar het juiste nummer en een passende act. Ik kijk al uit naar die samenwerking en naar het uiteindelijke resultaat.”

bron: Belga