Doodrijder Merel De Prins moet terug naar de gevangenis maar kon nog niet opgepakt worden

Doodrijder Merel De Prins moet terug naar de gevangenis maar kon nog niet opgepakt worden

Muhammed Aytekin, de 22-jarige man die Merel De Prins doodreed in Vilvoorde, moet terug naar de gevangenis om daar zijn straf uit te zitten. Dat heeft de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank beslist. Het Brusselse parket wou die beslissing meteen laten uitvoeren maar voorlopig kon Aytekin nog niet opgepakt worden. “De politie heeft op de verschillende adressen waar hij zich zou kunnen bevinden, nazicht gedaan maar kon hem niet aantreffen.” Merel De Prins werd eind oktober 2015 aangereden in Vilvoorde toen ze de straat overstak. De man die haar had aangereden, de 22-jarige Muhammed Aytekin, nam eerst de vlucht naar het buitenland, maar gaf zich nadien toch aan bij de politie. De jongeman had nooit een rijbewijs gehaald, maar had wel zeven keer een rijverbod opgelegd gekregen.

Op 26 januari jongstleden veroordeelde de Brusselse correctionele rechtbank Aytekin nog tot een effectieve celstraf van vijf jaar, maar korte tijd nadien werd de jongeman vrijgelaten nadat drie artsen hadden vastgesteld dat hij een zware oogziekte heeft en dat hij dreigde blind te worden als hij in gevangenis bleef.Het Brusselse parket liet Aytekin onderzoeken door een wetsgeneesheer en stelde op basis van diens verslag dat zijn toestand zodanig verbeterd was dat hij terug in staat is om zijn straf uit te zitten. De advocaat van de man, meester De Vlaemynck, wierp op dat dat verslag niet tegensprekelijk was en vroeg de aanstelling van een oogarts-deskundige.

De SURB is niet op die vraag ingegaan en besliste dat de man terug moest naar de gevangenis. Sinds woensdagavond probeert de politie Aytekin nu op te sporen maar voorlopig is dat nog niet gelukt.

bron: Belga