Doodrijder Merel De Prins gaat zich morgenochtend bij de politie aanbieden

Doodrijder Merel De Prins gaat zich morgenochtend bij de politie aanbieden

Muhammed Aytekin, de 22-jarige man die Merel De Prins doodreed in Vilvoorde, zal zich morgen zelf bij de politie aanbieden. Dat meldt zijn advocaat, meester Yannick De Vlaemynck. De strafuitvoeringsrechtbank had gisteren beslist dat Aytekin terug moest naar de gevangenis om daar zijn straf uit te zitten maar de politie kon hem voorlopig nog niet aantreffen. Volgens zijn advocaat was de man niet op de vlucht maar was hij gewoon niet thuis toen de politie zich daar aanbood. Merel De Prins werd eind oktober 2015 aangereden in Vilvoorde toen ze de straat overstak. De man die haar had aangereden, de 22-jarige Muhammed Aytekin, nam eerst de vlucht naar het buitenland, maar gaf zich nadien toch aan bij de politie. De jongeman had nooit een rijbewijs gehaald, maar had wel zeven keer een rijverbod opgelegd gekregen.

Op 26 januari jongstleden veroordeelde de Brusselse correctionele rechtbank Aytekin nog tot een effectieve celstraf van vijf jaar, maar korte tijd nadien werd de jongeman vrijgelaten nadat drie artsen hadden vastgesteld dat hij een zware oogziekte heeft en dat hij dreigde blind te worden als hij in gevangenis bleef.Het Brusselse parket liet Aytekin onderzoeken door een wetsgeneesheer en stelde op basis van diens verslag dat zijn toestand zodanig verbeterd was dat hij terug in staat is om zijn straf uit te zitten. De advocaat van de man, meester De Vlaemynck, wierp op dat dat verslag niet tegensprekelijk was en vroeg de aanstelling van een oogarts-deskundige.

De SURB ging niet op die vraag in en besliste dat de man terug moest naar de gevangenis. De politie deed daarop nazicht op de verschillende adressen waar hij zich zou kunnen bevinden, maar kon hem daar niet aantreffen.

bron: Belga