Coucke brengt openbaar bod uit op SnowWorld

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ondernemer Marc Coucke brengt via zijn investeringsmaatschappij Alychlo een openbaar bod uit op alle aandelen van SnowWorld. Vorige week raakte al bekend dat hij een belang van 40 procent in de Nederlandse skihallenuitbater over zou nemen van de huidige topman Koos Hendriks. Coucke biedt de overige aandeelhouders van SnowWorld dezelfde prijs die hij Hendriks voor diens aandelen heeft betaald, 9,50 euro per stuk. Hij is tot een openbaar bod verplicht omdat hij na de vorige week aangekondigde transactie, die hij binnen enkele dagen verwacht af te ronden, een belang van bijna 64 procent heeft.

De biedprijs is lager dan de huidige aandelenkoers van SnowWorld, dat donderdag sloot op 9,90 euro. Het bod hangt aan de uitbater van de overdekte skibanen in Zoetermeer en Landgraaf een prijskaartje van in totaal een kleine 30 miljoen euro.

SnowWorld laat weten kennis te hebben genomen van het bod van Alychlo. Topman Hendriks zei vorige week al dat het besluit om te verkopen mede is ingegeven door zijn leeftijd. Hij wordt volgend jaar 69 en wil dan een stap terug zetten. Uiterlijk in maart treedt hij terug als topman. Wel blijft hij aan als adviseur van het bedrijf. Hij ziet in Alychlo de ideale partij om SnowWorld aan over te dragen. "Ik ben ervan overtuigd dat Marc Coucke SnowWorld naar een nog hoger niveau zal tillen", reageerde hij vorige week al.

SnowWorld, opgericht in 1996, baat twee indoorskihallen uit, in Zoetermeer en Landgraaf. Het bedrijf is sinds 2013 beursgenoteerd, met de bedoeling zijn concept uit te rollen in Europa. In het boekjaar 2015-2016 realiseerde het bedrijf volgens zijn website een omzet van 25,5 miljoen euro en een nettowinst van bijna 2,5 miljoen euro.

bron: Belga