China lanceert in 2019 quota voor groene auto's

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Chinese overheid zal autobouwers vanaf 2019 verplichten om jaarlijks een minimumaantal groene auto's te verkopen. Het gaat om een essentieel onderdeel van de Chinese pogingen om voertuigen op fossiele brandstoffen te weren van 's werelds grootste automarkt. De nieuwe regels gelden voor alle autoproducenten die jaarlijks meer dan 30.000 'traditionele' voertuigen maken. Ze zullen een "kredietscore" moeten opbouwen met milieuvriendelijke auto's. Als ze daar niet in slagen, zullen ze krediet moeten kopen of boetes betalen.

China wil komaf maken met de steeds slechter wordende luchtvervuiling. Net als verschillende andere landen willen de Chinezen auto's met een vervuilende uitstoot uiteindelijk helemaal van de weg halen. De regering werkt aan een plan voor de exacte timing.

Aanvankelijk wilde de Chinese regering het nieuwe beleid al vanaf volgend jaar invoeren, maar de autobouwers vonden dat veel te ambitieus. Ze krijgen nu toch meer tijd om hun productie van voertuigen op "groene energie" uit te breiden.

Bron: Belga