Champions League - Lukaku scoort twee keer voor United, Batshuayi bezorgt Chelsea zege tegen Atlético

Leestijd 3 min.

Manchester United heeft woensdagavond een makkelijke 1-4 zege geboekt tegen CSKA Moskou in de tweede groepswedstrijd van de Champions League. Romelu Lukaku was de grote man bij The Red Devils met twee doelpunten. Bij Chelsea zorgde Michy Batshuayi tegen Atlético in de absolute slotfase voor het winnende doelpunt. Bij Manchester United begon Romelu Lukaku uiteraard terug in de basis, Marouane Fellaini ontbrak door een enkelblessure. Lukaku had amper vier minuten nodig om zijn tweede doelpunt van deze Champions League-campagne te maken. Niet veel later werd het 0-2 toen Anthony Martial (19.) een strafschop benutte. CSKA stond machteloos en Lukaku (27.) mocht ongehinderd zijn tweede doelpunt van de avond binnenduwen. Henrik Mkhitaryan (57.) maakte de afstraffing compleet. De treffer van Konstantin Kuchaev (90.) was niet meer dan een pleister op de wonde.

Nog in groep A stuurde Bazel Benfica naar huis met een 5-0 forfaitscore. Doelpuntenmakers bij de Zwitsers waren Michael Lang (2.), Dimitri Oberlin (20., 69.), Ricky van Wolfswinkel (59., op strafschop) en Blas Riveros (77.). In de stand prijkt Manchester United aan de leiding met zes op zes. Bazel en CSKA hebben drie punten, Benfica staat laatste zonder punten.

Met Thibaut Courtois, Eden Hazard (Chelsea) en Yannick Carrasco (Atlético) stonden drie Belgen aan de aftrap bij de wedstrijd tussen Atlético Madrid en Chelsea. Hazard was in de eerste helft dicht bij een doelpunt, maar zijn schot strandde op de paal. Het openingsdoelpunt kwam op naam van Antoine Griezmann (40.), hij verzilverde een strafschop na een foutieve ingreep van David Luiz. Na de rust stond Alvaro Morata (60.) op de juiste plaats om een voorzet van Hazard binnen te koppen. Michy Batshuayi viel in na 82 minuten en kroonde zich tot matchwinnaar met een doelpunt in de toegevoegde tijd (90.+4).

AS Roma en Radja Nainggolan gingen eerder op de avond met 1-2 winnen op het veld van Qarabag. Chelsea staat aan de leiding in groep C met het maximum van de punten. Roma volgt op de tweede plaats met vier punten, Atlético puurde amper één puntje uit twee wedstrijden. Qarabag wist nog geen punten te pakken.

Olympiakos stond in groep D voor een aartsmoeilijke opdracht met de verplaatsing naar Juventus. Daarvoor rekenden de Grieken op Silvio Proto, Vadis Odjidja en Bjorn Engels. Van Guillaume Gillet was geen spoor in de selectie. Olympiakos verkocht zijn huid duur in Turijn, maar Proto moest zich toch gewonnen geven op pogingen van Gonzalo Higuain (69.) en Mario Mandzukic (80.), met een 2-0 zege voor Juventus als gevolg.

Barcelona had het niet makkelijk tegen een stug Sporting en had een eigen doelpunt van Sebastian Coates (49.) nodig om de drie punten binnen te halen. De Catalanen staan op kop van de groep met zes punten, Sporting en Juventus volgen op drie punten. Olympiakos is nog steeds puntenloos.

In de groep van Anderlecht won Paris Saint-Germain de kraker tegen Bayern München met 3-0. Dani Alves opende de score al na twee minuten op assist van Neymar en Edinson Cavani klaarde de klus in de 30e minuut met een prachtig doelpunt. In de tweede helft maakte Neymar (63.) er nog 3-0 van. Thomas Meunier bleef op de bank bij PSG.