Weerbericht: mist maakt plaats voor wisselend tot zwaarbewolkt weer

Weerbericht: mist maakt plaats voor wisselend tot zwaarbewolkt weer

In het begin van deze namiddag kan het vooral in het noorden van het land nog mistig zijn. Daarna wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt, met vooral in het oosten van het land enkele lokale buien. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden, bij een zwakke wind uit het noordoosten of uit veranderlijke richting. Aan zee waait de wind soms matig. Dat meldt het KMI. Vanavond wordt het meestal droog en wisselend bewolkt. Tijdens de nacht is het rustig met eerst brede opklaringen en daarna vorming van nevel en mistbanken. De minima liggen tussen 5 en 8 graden in Hoog-België en rond 9 of 10 graden elders. De wind waait zwak uit het oosten, over het reliëf draaiend naar het zuidoosten.

Woensdagochtend is het grijs met nevel en lokale mist. Daarna wordt het wisselend bewolkt met kleine kans op een buitje. Op de meeste plaatsen blijft het gewoon droog. De maxima liggen tussen 16 en 21 graden. De wind waait meestal zwak uit oost tot zuidoost.Tijdens de nacht van woensdag op donderdag verschijnt er eerst vanuit het zuidwesten veel (hoge) bewolking. Lage bewolking of mistbanken kunnen zich op sommige plaatsen vormen. Plaatselijk is er al kans op een buitje. In het tweede deel van de nacht bereikt een regenzone het westen van het land en vervolgens verplaatst ze zich naar het centrum. De gebieden ten zuiden van Samber en Maas blijven nog grotendeels gespaard van deze regenval. De minima liggen tussen 10 en 14 graden. De zwakke wind waait matig uit zuidoost en later uit zuid.

Donderdag blijft het overwegend zwaarbewolkt met perioden van meestal lichte regen. Het wordt wel nog zacht met maxima van 17 of 18 graden in Hoog-België, rond 19 graden aan de kust en rond 20 of 21 graden elders. De wind waait matig uit het zuiden tot het zuidwesten.

Vrijdag is het vaak zwaarbewolkt met perioden van lichte regen. Tussendoor is het ook soms droog met bredere opklaringen. De maxima liggen rond 21 graden in het centrum van het land. De wind waait matig uit zuid, ruimend naar zuidwest.

bron: Belga