Carrièreprijs van Sabam voor producers Kusters en Kluger

In het Fakkeltheater in Antwerpen hebben producers en muziekuitgevers Hans-Peter Kusters en Jean Kluger dinsdagavond “De Muze van Sabam” ontvangen, een carrièreprijs van auteursrechtenmaatschappij Sabam in de vorm van een bronzen beeldje van kunstenaar Hubert Féguenne. De uitreiking vond plaats tijdens de premièreavond van “Adela en Helena”, een theaterstuk dat gebaseerd is op het leven van de moeders van Kusters en Kluger die naar België emigreerden. De 75-jarige Hans-Peter Kusters, geboren in Breda maar sinds de jaren zestig woonachtig in België, ontdekte en begeleidde decennialang artiesten als Ferre Grignard, Clouseau, Stef Bos en Wannes Van de Velde. In 1972 richtte hij het onafhankelijke platenlabel en muziekuitgeverij Hans Kusters Music op, dat hij vandaag nog steeds leidt. Kusters zetelt ook al jaren in de raad van bestuur van Sabam.
Jean Kluger is de inmiddels 80-jarige zoon van de Antwerpse muziekuitgever Jacques Kluger. In het begin van zijn eigen carrière producete hij al de hit “Kili Watch” van de The Cousins. Kluger componeerde ook liedjes en boekte daarmee vooral in Frankrijk succes met werk voor onder meer Dalida, Nana Mouskouri en Claude François. In ons land richtte hij een uitgeverij op en is hij werkzaam als componist, uitgever en producer van onder meer Will Tura, Johan Verminnen, Marva, John Terra en Dana Winner.
Met “De Muze van Sabam” bekroont de auteursvereniging naar eigen zeggen “de indrukwekkende carrières van deze legendes in het vak, die samen vele liedjes aan ons collectief geheugen toevoegden”. Op de erelijst vervoegen Kusters en Kluger namen als Pieter Aspe, Rocco Granata, Geert Hoste en Arno.

bron: Belga