Belgen in het buitenland - De Bruyne wijst City de weg tegen Shakhtar, scorende Mertens helpt Napoli tegen Feyenoord

door
Belga
Leestijd 2 min.

Manchester City zet zijn zegereeks in de Champions League voort. Het team van coach Pep Guardiola klopte dinsdag op de tweede speeldag in groep F Shakhtar Donetsk met 2-0. In de andere match in de poule rekende Napoli zonder veel problemen af met Feyenoord (3-1). City beet de eerste helft zijn tanden stuk op de stugge Oekraïners, maar kon opnieuw rekenen op Kevin De Bruyne om de ban te breken. De Rode Duivel (48.) lepelde kort na de rust de 1-0 tegen de touwen. Pas in de slotfase stelde de thuisploeg, na een goal van Sterling (90.), de zege veilig. Agüero had voordien nog een penalty gemist.

De Bruyne speelde bij City de hele match, terwijl Vincent Kompany nog altijd niet volledig hersteld was en op het wedstrijdblad ontbrak.

Insigne (7.) zette Napoli tegen Feyenoord met een vroeg doelpunt op rozen. De Italianen hadden het overwicht, maar lieten het na de score te verdubbelen. Tot Dries Mertens (49.) vlak na de rust balverlies in de Nederlandse defensie afstrafte. Toornstra miste even nadien voor Feyenoord een strafschop, waarna Callejon (70.) op assist van Mertens voor de 3-0 zorgde. In de extra tijd redde Amrabat (90.+3) de Nederlandse eer. Mertens speelde bij Napoli heel de match.

City voert de stand aan met het maximum van zes punten uit twee duels. Napoli en Shakhtar volgen met elk drie punten. Feyenoord beleefde nog maar weinig plezier aan zijn Europese campagne en sluit zonder punten de rij. Op de volgende speeldag in groep F ontvangt Manchester City Napoli en krijgt Feyenoord het bezoek van Shakhtar.

In groep E eindigde Spartak Moskou tegen Liverpool op 1-1. Coutinho (31.) wiste de 1-0 van Fernando (23.) uit. Simon Mignolet bleef de hele partij bij de 'Reds' op de bank. Sevilla klopte Maribor zonder problemen met 3-0. Ben Yedder (27., 38. en 83. pen) was de grote uitblinker bij de Spanjaarden.

In de stand staat Sevilla aan kop met vier punten. Liverpool en Moskou volgen met elk twee punten. Maribor (1 punt) is rode lantaarn. Liverpool maakt op de derde speeldag de verplaatsing naar Maribor, terwijl Spartak Sevilla ontvangt.

bron: Belga