Trump’s schoonzoon en adviseur gebruikte private e-mail voor regeringszaken

Trump's schoonzoon en adviseur gebruikte private e-mail voor regeringszaken

Jared Kushner, schoonzoon en adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft een privaat e-mailadres voor communicatie met regeringsleden gebruikt. Dit heeft het magazine Politico gisteren (plaatselijke tijd) bericht op gezag van zowat twee dozijn voorliggende elektronische boodschappen.
Volgens Politico heeft Kushner het private e-mailadres in december in de transitieperiode na de verkiezing van Trump in gebruik genomen, naast zijn officieel e-mailadres.

De adviseur van de president heeft het adres van het Witte Huis voor regeringsaangelegenheden gebruikt, zei zijn advocaat Abbe Lowell tegenover het gezaghebbende Politico. Tussen januari en augustus zijn minder dan 100 e-mails tussen Kushner en regeringsleden via een private server gelopen. In de meeste gevallen zijn op die manier krantenartikels of politieke commentaren doorgegeven. Het was ook meestal de andere die Kushner privaat had aangesproken.Tot de afzenders en ontvangers behoorden volgens Politico onder meer de toenmalige stafchef van het Witte Huis Reince Priebus, alsmede zijn toenmalige hoofdstrateeg Steve Bannon. Er zijn evenwel geen aanwijzingen dat Kushner gelijk welke heikele of geheime informatie via zijn privaat mailadres heeft uitgewisseld.

Tijdens de slag om het Witte Huis hebben de Republikeinen de Democratische kandidate Hillary Clinton herhaaldelijk aangewreven in haar toenmalige functie van minister van Buitenlandse Zaken een persoonlijk e-mailadres voor regeringsaangelegenheden te hebben gebruikt. Kushner is ook genoemd in veronderstelde Russische inmenging in de strijd om het Witte Huis.

bron: Belga